Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 16:01 |

U Prijedoru obilježen Međunarodni dan mira

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 21. septembra (FENA) – Više od 200 učenika, prosvjetnih radnika i roditelja iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta uputilo je danas poruku „Glasno za mir“ Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu.

Poruku su poslali i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, te Steinar Bryn, počasni građanin Prijedora, predstavnici OSCE-a, EUFOR-a, EU i lokalnih nevladinih organizacija, gradske administracije, direktori osnovnih škola, članovi Nansen koordinacionog odbora i građani Prijedora.

Nansen dijalog centar (NDC) Prijedor time je, devetu godinu, obilježio „Međunarodni dan mira – Glasno za mir”. 

Iz te nevladine organizacije dodaju u saopćenju da su u tim aktivnostima učestvovali učenici 10 osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke, uz kolege nastavnike iz pet škola iz Sanskog Mosta, koje su uključene u projekat „Glasno za mir“, koji realizuju uz podršku Ambasade SAD u BiH. 

Pomenutu aktivnost NDC Prijedor organizuje od 2011. godine, a od 2014., s projektnim saradnicima, osnovnim školama Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta.

Kako ističu, promovišući međusobno razumijevanje, inkluziju, poštovanje različitosti, nenasilje, toleranciju i solidarnost, NDC organizuje tu aktivnost s ciljem uspostavljanja i jačanja odnosa između učenika osnovnih škola u tri pomenute opštine, podsticanjem međusobne komunikacije i razumijevanja, uvažavanja različitosti i tolerancije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Na području Prijedora provodi se proces ekshumacije pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu