Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 17:39 |

Obilježena četvrta godišnjica od otvaranja Centra 'Safet Zajko'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Četvrta godišnjica od otvaranja Centra za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" obilježena je danas u Sarajevu.

Tim povodom na sportskim terenima održana su takmičenja, pobjednicima su uručene i nagrade, dok je za mnogobrojne posjetitelje priređen zabavni program.

Održana su takmičenja u bacanju kugle, odbojci na pijesku, tenisu i adrenalinskim sportovima. U takmičarskoj atmosferi koja je vlada od jutarnjih pa do popodnevnih sati uživali su, kako takmičari, sportisti, tako i mnogobrojni građani koji su odlučili da ovaj sunčani dan provedu u prelijepom ambijentu najvećeg parka u Sarajevu. 

Prisutnim posjetiteljima i takmičarima dobrodošlicu je poželio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakavši da je Centar "Safet Zajko" postao omiljeno mjesto za druženje, sport i rekreaciju u Novom Gradu, ali i šire.

Planirano je da u narednom periodu bude izgrađena i igraona zatvorenog tipa kako bi bio obezbjeđen prostor za igru i u zimskim mjesecima, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo