Sport     | 23.09.2019. 11:01 |

ZDK novčano nagradio osvajače medalja na Balkanijadi u tekvandou

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 23. septembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i resorni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić, organizirali su prijem za osvajače medalja iz tog kantona na nedavno održanom Balkanskom tekvando prvenstvu u Bugarskoj.

Zlatnu medalju osvojila je Sajra Kajević, članica TK Bosna iz Visokog, srebrenu Irma Kulačić iz TK Zenice i Anes Kovač iz kluba Nur iz Kaknja, dok je Fahrudin Adilović iz visočke Bosne osvojio brončanu medalja.

-Drago mi je što danas možemo ugostiti ovu mladu ekipu, koja je dostojnno predstavila svoj klub, grad, ZDK i državu Bosnu i Hercegovinu. Naš nacionalni interes mora biti država BiH - kazao je premijer Ganić, koji je najavio kako će Vlada ZDK osvajače medalja nagraditi i novčano te im, tako, pomoći u njihovom daljnjem razvoju.

Za zlatnu medalju, kako je najavio premijer Ganić, Vlada ZDK izdvojit će 1.000, za srebrenu 700, a za brončanu medalju 500 KM.  U pratnji osvajača medalja bili su i njihovi treneri: Halim Fejzić iz TK Nur, Edin Kajević iz TK Bosna te Emir Skopljak iz TK Zenica. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'