Ekonomija     | 23.09.2019. 11:16 |

Herceg otvorio manifestaciju 'Dani berbe grožđa' u Čitluku

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. rujna (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg otvorio je 64. turističku kulturno-gospodarsku manifestaciju „Dani berbe grožđa“ u Brotnju.

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Herceg istaknuo je kako je turistička kulturno-gospodarstvena manifestacija „Dani berbe grožđa“ stara koliko i sama općina Čitluk.

''Naši su pradjedovi i djedovi živjeli za vinovu lozu i vino i stoga mi, koji baštinimo njihovo znanje i tradiciju, imamo obvezu tu tradiciju prenijeti na našu djecu i naraštaje koji dolaze. Uvjeren sam kako su žilavka i blatina u promoviranju Brotnja i regije Hercegovina dale neprocjenjiv doprinos i upotpunile prekrasnu priču o našim vinarima, vinima i o našem kraju", kazao je Herceg.

Dodao je kako su „Dani berbe grožđa“ događaj na koji su svi ponosni te da je Vlada HNŽ-a tu manifestaciju, kao i srodne manifestacije, poput Blaža, Kušanja mladoga vina, Vincekova i druge, uvrstila u skupinu sajmova, manifestacija i izložbi od posebnog značaja za županiju i preuzela obvezu podupirati njihovo organiziranje.

''Neka ovih dana broćanski vinogradari i vinari, nakon dugog i mukotrpnog rada, sa svojim gostima uživaju u plodovima svojih ruku, hercegovačke zemlje i žarkoga sunca", poručio je premijer HNŽ-a.

Nakon svečanog otvaranja, posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu, degustiranju vrhunskih vina i u hercegovačkim specijalitetima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Općina Čitluk novčano pomaže studente

U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!