Ekonomija     | 23.09.2019. 11:53 |

KS - UNDP: Nabavka moderne opreme za komunalna preduzeća Rad i Park

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23.septembra (FENA) - Sporazum koji obuhvata projekt nabavke opreme za komunalna preduzeća Rad i Park potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Sukhrob Khoshmukhamedov.

Rebalansom budžeta resorno ministarstvo je izdvojilo 2.150.000 KM,  UNDP 150.000 KM, a od tih sredstava 1.500.000 je namijenjeno za nabavku opreme preduzeću Rad, dok je 500.000 KM izdvojeno za Park.

- Taj sporazum je za nas vrlo važan, jer smo dolaskom u preduzeće Rad i Park uvidjeli sve probleme koje imaju te firme. Sad smo konačno došli u poziciju da možemo ispuniti dato obećanje, te nabaviti modernu opremu i našim građanima u budućnosti osigurati čišći grad - poručio je ministar Mandić.

Najavio je kako je planirano da budu nabavljena kontejneri i kante za smeće, vozila za čišćenje snijega, za održavanje javne higijene, a oprema će početi stizati u etapama, od narednog mjeseca.

Također i Khoshmukhamedov smatra da će zahvaljujući nabavci nove opreme Kanton Sarajevo biti čistiji i zeleniji, te naglasio da je UNDP sa Vladom KS započeo analizu poslovanja i učinka strateških javnih preduzeća, od kojih je Rad jedno, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo