Bosna i Hercegovina     | 23.09.2019. 12:08 |

U Sarajevu skup 'Nacionalni strateški dijalog' o nezakonitoj trgovini u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) – Međunarodni institut za krivično pravo i ljudska prava u Siracusi (Italija) sutra će u Sarajevu organizirati skup "Nacionalni strateški dijalog" čiji je fokus na borbi protiv nezakonite trgovine u Bosni i Hercegovini.

Cilj te inicijative, u kojoj će učestvovati predstavnici institucija u BiH uključenih u borbu protiv nezakonite trgovine, jeste razgovarati s različitim nacionalnim tijelima o glavnim izazovima koje stvara nezakonita trgovina u BiH, te istovremeno razviti nove strategije suprotstavljanja toj pojavi u međunarodnom okruženju.

Kako je najavljeno iz Međunarodnog instituta za krivično pravo i ljudska prava u Siracusi, skup će otvoriti vršilac dužnosti generalnog direktora Međunarodnog instituta u Siracusi Filippe Muske, a izlaganja će imati i ministar pravde BiH Josip Grubeša, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić i drugi.

Skup se održava u okviru projekta "Jačanje borbe protiv nezakonite trgovine u jugoistočnoj Evropi" koji, pored BiH, uključuje i države regije.  

Nacionalni strateški dijalog u Sarajevu jedna je od mnogih inicijativa koje je Institut organizovao ili će tek organizovati u svakoj od država uključenih u projekt.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta