Bosna i Hercegovina     | 23.09.2019. 15:05 |

Goražde: Učenici iz općine Novi Grad Sarajevo boravili u domu na Rudoj Glavi

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 23.septembra (FENA) - U planinarskom domu “Nedim Pilav Jogi” na Rudoj Glavi kod Goražda proteklog vikenda boravilo je oko 200 učenika osnovnih i srednjih škola s područja općine Novi Grad Sarajevo.

Njihov boravak i kampovanje u prelijepom ambijentu Sportsko rekreativnog centra (SRC) na Rudoj Glavi organiziran je uz podršku PSD "Zlatni ljiljan" iz Sarajeva i GSS Novi Grad Sarajevo, u sklopu projekta "Planinarske družine planinarska škola u osnovnim i srednjim školama".

„Cilj kampovanja je sticanje osnovnih vještina iz planinarstva, orijentacije u prirodi, vezanje čvorova, spuštanje niz uže i postavljanje šatora. Kroz program je prošlo ukupno 500 učenika a realiziran je uz finansijsku podršku općine Novi Grad Sarajevo“ - poručili su iz ovog društva.

Predsjednik PK „Goražde - Maglić“ Zajko Šovšić, ističe da je prezadovoljan što je lokalitet na Rudoj Glavi prepoznat između ostalog i za ovaj vid edukacije mladih

„Već treću godinu nam dolaze naši prijatelji iz Sarajeva i uče mlade ljude o prirodi, alpinizmu, planini i svemu što se za nju veže. Protekla dva vikenda djeca su zaista uživala i imala od koga učiti sve te vještine. Sudeći po utiscima i organizatora i učesnika, mi smo bili dobri domaćini što potvrđuje i činjenica da su svoj dolazak najavili ponovo naredne godine“ - kazao je Šovšić.

Dodao je da Sportsko-rekreativni centar na Rudoj Glavi gdje je smješten i planinarski dom „Nedim Pilav - Jogi“  predstavlja jedinstven ambijent za sve ljude koji vole prirodu i za boravak na ovom lokalitetu vlada sve veće interesovanje.    

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Edukacija policijskih službenika o nasilju u obitelji

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

CIK- Završena edukacija o elektronskim prijavama i započet proces javnih nabavki za Lokalne izbore

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu