Sport     | 24.09.2019. 08:12 |

Messi igrač godine u Fifinom izboru

FENA Agencije

MILANO, 24. rujna (FENA) – Međunarodni nogometni savez (FIFA) za najboljeg igrača u prošloj sezoni proglasio je Lionela Messija.

Ovo je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta kojega je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je po prvi put ponio trofej. Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen Luka Modrić, podsjeća Hina.

Uz Messija u najboljih 11 igrača svijeta za prošlu sezonu izabrani su i vratar Liverpoola Allison, koji je ujedno proglašen i najboljim vratarom svijeta, u obrani su Matthias de Ligt (Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), veznjaci Luka Modrić (Real Madrid), Frenkie de Jong (Barcelona) i Eden Hazard (Real Madrid) te napadači Cristiano Ronaldo (Juventus) i Kylian Mbappe (Paris SG).

Za najbolju nogometašicu svijeta izabrana je Amerikanka Megan Rapinoe.

U najboljih 11 nogometašica izabrane su Sari van Veenendaal (Nizozemska), Lucy Bronze (Engleska), Nilla Fischer (Švedska), Kelley O'Hara (SAD), Wendie Renard (Francuska), Julie Ertz (SAD), Amandine Henry (Francuska), Rose Lavelle (SAD), Marta (Brazil), Alex Morgan (SAD) i Megan Rapinoe (SAD).

Za najboljeg trenera proglašen je menadžer europskog prvaka Liverpoola Juergen Klopp, a za najbolju trenericu izbornica svjetskih prvakinja SAD-a Jill Ellis.

Nagradu za "fair play" dobio je menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa, jer je naredio svojim igračima da puste pogodak svom protivniku nakon što su oni postigli gol dok je protivnički igrač ozlijeđen ležao na travnjaku.

Silvia i Nickollas Grecco dobili su nagradu za najbolje navijače. Silvia vodi svog slijepog sina Nickollasa na utakmice Palmeirasa i tumači mu što se događa na terenu čime mu popravlja raspoloženje.

Nagradu Ferenc Puskas za najbolji pogodak sezone dobio je mladi Mađar Daniel Zsori za sjajan pogodak "škaricama" u dresu Debrecena.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo