Bosna i Hercegovina     | 24.09.2019. 10:43 |

Na području Gacka lišen slobode Danel Rajković (1981.)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Postupajući po naredbi tužioca Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e na području Gacka locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Danela Rajkovića, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi/Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Banjoj Luci realizovana akcija u brobi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije

Tužilaštvo BiH - Prijedlog pritvora za trojicu osumnjičenih za organizirani kriminal

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana