Servisne informacije     | 24.09.2019. 09:51 |

Pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima narednih dana u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Pretežno oblačno vrijeme s kišom, ali i sunčanim intervalima obilježit će naredne dane u Bosni i Hercegovini.

Tako će u srijedu, 25. septembra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima očekuje se slaba kiša. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 14 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U četvrtak, 26. septembra bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne postepeni prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 21, na jugu od 20 do 25 °C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost bit će odlika petka, 27. septembra. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U subotu, 28. septembra bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 22 do 28 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Narednih dana oblačno s povremenim padavinama, na planinama susnježica i snijeg

Narednih dana u BiH oblačno vrijeme, uz slabu kišu i snijeg na planinama

Sutra sunčano, narednih dana oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu