Bosna i Hercegovina     | 24.09.2019. 12:55 |

Izdata urbanistička saglasnost za još jedan dio Prve transverzale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu, među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić inicirao je održavanje sastanaka svake sedmice na kojima učesnici razmatraju dinamiku i aktivnosti u vezi s realizacijom tih projekata.

S tim u vezi, u prostorijama Općine Centar danas je održan još jedan sastanak Tima za realizaciju i praćenje spomenutih projekata s predstavnicima kantonalnih ministarstava pravde i uprave i saobraćaja, te Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkcije za ceste KS.

Na sastanku, kojim je predsjedavao načelnik Ajnadžić, analizirane su aktivnosti na realizaciji zaključaka s prethodnog sastanka koji se odnose na projekt Prve transverzale, kao prioritetan cilj općinske uprave.

Za dio dionice Prve transverzale između Zemaljskog i Historijskog muzeja Općina Centar je izdala urbanističku saglasnost.

Ajnadžić je još jednom istakao da će Općina Centar prioritetno iznalaziti rješenja za zamjenske stanove u vlasništvu Općine za sve one koji su ostvarili stanarska prava nad stambenim jedinicama za koje je predviđena eksproprijacija.

Prisutni su upoznati o tome da će Direkcija za ceste Kantona Sarajevo u oktobru raspisati javni poziv za odabir izvođača radova na prvoj dionici trase Prve transverzale od Tehničke škole do Ulice Braće Begić, pod uslovom da se riješe imovinsko-pravni odnosi na toj dionici.

Istaknuto je i da je na osnovu elaborata o rušenju 28 objekata koji se nalaze na ovoj trasi, Direkcija za ceste KS jučer raspisala javni poziv za odabir izvođača radova za rušenje objekata, kao i da je najavljeno skoro izmiještanje depoa minibuskog saobraćaja iz ulice Halida Kajtaza.

Istovremeno, na sastanku su utvrđene obaveze u vezi s daljnjim aktivnostima, saopćeno je iz Pres-službe općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu