Bosna i Hercegovina     | 24.09.2019. 15:50 |

Skupština HBŽ-a formira povjerenstvo za borbu protiv korupcije

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 24. rujna (FENA) - Predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta BiH (NDI) sastali su se u utorak u Tomislavgradu sa zastupnicima u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ) s kojima su razgovarali o borbi protiv korupcije koja je, kako je rečeno, jedan od ključnih problema u bh. društvu. 

Programski asistent NDI-a Vekas Gušo istaknuo je kako je fokus njihovog rada identificiranje tema i problema te pronalaženje zakonskih rješenja u borbi protiv korupcije.

Skupština Hercegbosanske županije jedna je od tri županije koje su se odazvale ovom sastanku, a koja bi za početak trebala dobiti povjerenstvo za borbu protiv korupcije koje će formirati županijska skupština.

Predstavnici klubova izrazili su spremnost za formiranju spomenutog povjerenstva, a Ivan Krstanović (HNL) smatra kako povjerenstvo sastavljeno od vladajuće većine nema smisla jer, kako je naveo, korupcija i počinje od vlasti. 

Sličnog je mišljenja i Draško Dalić (Županijska neovisna lista) koji ističe da Skupština treba formirati povjerenstvo na čijem bi čelu bio predstavnik oporbe čime bi se pokazala spremnost za borbu protiv korupcije, a isto povjerenstvo bi, po njegovim riječima, trebalo nadzirati i rad Tima za borbu protiv korupcije pri Vladi HBŽ-a. 

Ivan Tomić (HDZ BiH) napomenuo je kako o tom problemu ne treba davati paušalne ocijene, nego odrediti nadležnosti povjerenstva i obračunati se s korupcijom, dok je Drago Puzigaća (Srpska lista) naveo kako je s borbom protiv korupcije trebalo krenuti od vrha države.
  
Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić zaključio je na kraju sastanka da nema iluziju da će se osnivanjem povjerenstva riješiti problem korupcije, ali da je i to dobar početak za suočavanje s tim problemom.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Državno povjerenstvo za UNESCO BiH ponovno aktivno nakon četiri godine

Srbija: Državno izborno povjerenstvo objavilo konačne rezultate prijevremenih izbora

Srbija: SNS 46,84 posto, "Srbija protiv nasilja" 23,38 posto - izborno povjerenstvo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo