Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 25.09.2019. 13:01 |

Demanti agencije "Cobra Security"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - „Cobra Security“ d.o.o. Tuzla dostavila je Federalnoj novinskoj agenciji reakciju-demanti na vijest „Udruženje BH novinari najoštrije osudio napad na kamermana RTV TK“, objavljenu 14.05.2019. godine, u kojoj se demantiraju navodi iz vijesti i navodi da su „iznesene neistinite činjenice za zaštitarsku firmu Agencija Cobra Security d.o.o. Tuzla i za njihov rad“.

U reakciji koja je dostavljena preko pravnog opunomoćenika Amira Mešića, „Cobra Security“ ističe da su u objavljenom tekstu iznijeti netačni, neistiniti i neprovjereni podaci o događaju, na štetu agencije „Cobra Security“ d.o.o. Tuzla, na način da je njihov uposlenik izvršio fizički kontakt – napad na  novinara Ademira Mešanović te tom prilikom oštetio imovinu drugog, a da ti podaci prije objave nisu provjereni.  

-Napominjemo da su uposleni ove Agencije osobe koje isključivo poštuju u prvom redu kodeks ponašanja agencije u kojoj rade, ali i da se radi o agenciji koja već duži niz godina vrlo profesionalno i odgovorno svoje usluge pruža na području cijele BiH – navodi se, između ostalog, u demantiju agencije „Cobra Security“.

Fena napominje da se u konkretnom slučaju radilo o prenošenju saopćenja za javnost Udruženja/udruge BH Novinari.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu