Kultura     | 25.09.2019. 13:52 |

Predstavljanje romana 'Prvi čin' Aleksandra Bećića sutra u klubu Mash

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Roman "Prvi čin" beogradskog novinara, kolumniste i pisca Aleksandra Saše Bećića bit će predstavljen 26. septembra u sarajevskom klubu "Mash".

"Prvi čin" je mješavina trilera i psihološke drame u kojem Bečić čitaoca vodi kroz Beograd i Sarajevo pričajući priču o tranziciji, nasilju, trgovini ljudima, jednom slučajnom ubistvu, ali i ljubavi.

Aleksandar Bećić rođen je 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i u glavnom gradu BiH, gdje je 1986. započeo novinarsku karijeru na radiju Sarajevo 202 i studentskom magazinu "Valter".

Odlazi u inostranstvo 1990., a od 1993. do 1998. radi u Čačku na prvoj privatnoj televiziji "Galaksija".

Ponovo dolazi u Sarajevo i do gašenja radija FERN radi kao urednik i voditelj, da bi potom nastavio karijeru na BH radiju i Radiju Slobodna Evropa. U Beogradu je za stalno od 2004. Radio je kao urednik više medija.

Objavio  je tri romana ("Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin"), zbirku pjesama ("Pisma Starom Gospodinu") i nekoliko dramskih tekstova ("Telefonsko ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših", "Pod šljivom"). Do kraja godine izlaze mu zbirka pjesama "Bajka za bivše štitonoše" i zbirka kratkih priča "Alfabet ljubavi i smrti". 

Roman "Prvi čin" predstavit će Aleksandar Bećić i Nermina Omerbegović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Mostaru promovirana knjiga 'Primjena opće pripremnih vježbi'

Damir A. Saračević u Sarajevu predstavio knjigu 'Recept za jedinstvo različitosti'

Predstavljena knjiga 'Antikoagulacijska i antitrombocitna terapija u kardiologiji' Jasmina Čaluka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo