Bosna i Hercegovina     | 25.09.2019. 17:16 |

Džaferović primio delegaciju malezijske vlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas delegaciju Vlade Malezije, predvođenu ministrom trgovine Saifuddinom Ismailom, saopćeno je iz Predsjedništva.

Tokom susreta su konstatovani izuzetno dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije, naročito na političkom planu.

Razgovarano je o unapređenju odnosa u ekonomskom sektoru, s posebnim naglaskom na razvoj halal industrije, te investicijama u zdravstveni turizam.

Ministar Ismail, koji predvodi delegaciju Malezije na Sarajevo halal sajmu, naglasio je da je Vlada Malezije poseban foksu stavila na razvoj halal industrije. Istaknuo je da Vlada Malezije Bosnu i Hercegovinu vidi kao jednu od strateških zemalja s kojom bi mogla sarađivati u ovoj oblasti. 

Istaknut je obostrani interes za investicije u oblasti zdravstvenog turizma, u kojoj Bosna i Hercegovina ima izuzetne potencijale.

Član Predsjedništva BiH Džaferović naglasio je da i u drugim oblastima, poput metalne i prerađivačke industrije, poljoprivrede i infrastrukturnih projekata ima mnogo prostora za investitore iz Malezije. Potencirao je i potrebu da se uspostavi direktna aviolinija između Sarajeva i Kuala Lumpura. 

Džaferović je izrazio očekivanja da će događaji poput Sarajevo halal sajma, čiji je on pokrovitelj, doprinijeti povezivanju poslovnih ljudi iz dviju zemalja.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ambasador Edin Jahić predao akreditive kralju Malezije Sultanu Ibrahimu

Sultan Ibrahim novi kralj Malezije

Malezija imenovala Ibrahima Sultana za novog kralja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana