Stranačke aktivnosti     | 25.09.2019. 18:49 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA: Konaković je nestabilna ličnost, ispao je i moralni i politički gubitnik

Današnja rasprava o smjeni ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, Zinete Bogunić još jednom je pokazala koliko je tragikomična figura trenutni predsjedavajući SKS Elmedin Konaković.

Konaković je čitav dan proveo gnusno vrijeđajući ministricu, koju je sam izabrao i za koju je prije nekoliko dana rekao da je časna i poštena osoba. A onda je odjednom, ponovo, «došao pameti», pa je kada je vidio da nema podršku zastupnika – odlučio da glasa protiv svog prijedloga o smjeni ministrice. Da nije tragično, bilo bi komično.

Takvo nestabilno lice, koje mijenja stavove o ljudima svakih pet minuta, od glorifikacije do otvorenog vrijeđanja – ne zaslužuje da bude vodeće lice u vladajućim strukturama KS.

Što se tiče ministrice Bogunić, SDA je više puta izrazila neslaganja sa njenom politikom, ali poštujemo činjenicu da se borila za zakon i za svoju čast, koju je Konaković bio napao, na najgrublji način. Jedino gore od ovog scenarija da ostane ministrica Bogunić jeste da za ministra dođe Konakovićev poslušnik, koji će izvršavati sve njegove nelegalne i koruptivne naloge, o kojima su danas mogli čuti građani.

Rezultat današnje sjednice, jeste da je Konaković ispao i politički i moralni gubitnik. Što se tiče Forte i njegovih ministara, uključujući i Bogunićku, naša pozicija ostaje ista, i nastavit ćemo da kritikujemo pogubnu i štetnu politiku koju provode.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo