Bosna i Hercegovina     | 26.09.2019. 13:07 |

Al Jazeera će graditi svoje sjedište na području općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i direktor Al Jazeere Balkans Tarik Đođić potpisali su notarski ugovor o kupoprodaji zemljišta.

Općinsko vijeće Centar je donijelo odluku o načinu i uslovima prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta planiranog za izgradnju stambeno poslovnih objekata kolektivnog stanovanja K 28 i K 29 na lokalitetu Šip, a u skladu sa Regulacionim planom Poslovna zona Šip.

Na osnovu te odluke objavljen je javni konkurs o prodaji zemljišta, a nakon provedenog postupka javnog nadmetanja, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je Al Jazeera Balkans.

Ajnadžić je prilikom potpisivanja ugovora istakao da izgradnja stambeno-poslovnih objekata na lokalitetu Šip treba biti u funkciji Inovacijsko-tehnološkog parka koji je prostorno-planskom dokumentacijom predviđen u blizini ovih lokacija.

- Radujemo se da renomirana televizijska kuća Al Jazeera Balkans ostaje na području ove lokalne zajednice. Naš krajnji cilj je da na ovom lokalitetu bude smješten budući IT park koji će imati neizmjeran značaj za privredni razvoj i Kantona i Općine Centar, mogućnost zapošljavanja više stotina, a u perspektivi i više hiljada visoko stručnih kadrova - istakao je Ajnadžić.

Đođić je upoznao Ajnadžića sa poslovanjem Al Jazeere Balkans, te o planovima izgradnje na pomenutoj lokaciji.

- Naša namjera je da oplemenimo i razvijemo ovaj prostor za rad 260 visokoobrazovanih uposlenika u svjetskim razmjerama tehnički i tehnološki najsavremenijim uslovima za daljnji razvoj ove informativne kompanije, a posebno smo obradovani činjenicom da je na širem lokalitetu planirana izgradnja Inovacijsko-tehnološkog parka - kazao je Đođić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo