Bosna i Hercegovina     | 26.09.2019. 13:30 |

U Travniku sutra obilježavanje Svjetskog dana turizma

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 26. rujna (FENA) -  Okruglim stolom "Stanje i perspektiva turizma na području općine Travnik" te nizom drugih sadržaja, u Travniku će sutra biti obilježen Svjetski dan turizma, u organizaciji Općine Travnik i Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ).

Zavičajni muzej Travnik i Memorijalni muzej "Rodna kuća Ive Andrića" upriličit će od 10 do 16 sati Dan otvorenih vrata, a na gradskom trgu bit će predstavljena prodajno-izložbena postavka rukotvorina i suvenira, kao i promotivni materijali turističke ponude i smještajno-ugostiteljskih kapaciteta.

Organizatori obilježavanja navode da će građani imati, također, priliku besplatno uživati u jedinstvenoj turističkoj ponudi "flying experience", kada će, koristeći virtualne naočale za "let" iznad Travnika, doživjeti sasvim novo iskustvo.

Stručni suradnik za pitanja mladih i protokolarne aktivnosti načelnika Općine Travnik Faris Hafizadić kazao je kako Travnik, već nekoliko godina, nastoji njegovati tradiciju obilježavanja važnih datuma.

- Za Općinu Travnik turizam je od strateškog značaja, a ovo je prilika da se javni i privatni sektor druže i razmijene iskustva te dobiju neka nova saznanja i smjernice za budućnost - kazao je Hafizadić.

Okrugli stol "Stanje i perspektiva turizma na području općine Travnik" bit će upriličen u prostorijama književnog ateljea "Rodna kuća Ive Andrića", s početkom u 11 sati, a sudjelovat će predstavnici Ministarstva gospodarstva SBŽ-a, Općine Travnik, Turističke zajednice SBŽ-a, Zavičajnog muzeja Travnik, Internacionalnog univerziteta Travnik i turističkih agencija.

- Okrugli stol je prilika da se kaže nešto više o trenutnom stanju u oblasti turizma na području općine Travnik kao i o njegovoj perspektivi, upravo, u vremenu kada iščekujemo razmatranje i konačno usvajanje zakona o turističkim zajednicama SBŽ-a - kazala je glasnogovornica Turističke zajednice SBŽ-a Aldijana Dizdar.

Ovom prilikom će, također, biti predstavljena i kratka video-prezentacija turističke ponude, u produkciji Turističke zajednice SBŽ-a. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski sajam: Okrugli stol na temu 'Herzegovina Cycle Cool Tours'

'Žena BiH' organizirala okrugli stol o jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta