Bosna i Hercegovina     | 26.09.2019. 15:31 |

Studenti Pravnog fakulteta iz Sarajeva u posjeti Sudu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Studenti Pravnog fakulteta iz Sarajeva posjetili su danas Sud Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu posjete, studentima je dobrodošlicu zaželio te s njima razgovarao, Irhad Bilić, pravni savjetnik predsjednika i rukovodilac Odjeljenja za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom.

Tokom edukativnog dijela posjete, studenti su razgovarali s predstavnicima Pravnog odjeljenja, Odjeljenja za podršku svjedocima, Odjeljenja za sudsku upravu i Odjeljenja za informisanje javnosti.

Na ovaj način upoznati su o načinu rada Suda BiH kako bi unaprijedili znanje o radu ove značajne pravosudne institucije.

Nakon prezentacija studenti su pratili jedno ročište u Odjelu II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Posjeta studenata organizovana je u okviru realizacije aktivnosti iz projekta „Monitoring procesuiranja korupcije i pružanje pravne pomoći“ koji su potpisali Sud BiH i Udruženje za borbu protiv korupcije Transparency International u BiH.

Ciljevi projekta su izgradnja mreže studenata pravnih nauka koji će, kroz pružene obuke i aktivno praćenje suđenja za slučajeve korupcije, upoznati rad pravosudnih institucija kao i izgradnja otvorenog dijaloga o postupanju pravosuđa u procesuiranju slučajeva korupcije, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!