Bosna i Hercegovina     | 27.09.2019. 09:28 |

U RS od početka godine 3.813 ilegalnih migranata

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27.septembra (FENA) - Policija Republike Srpske (RS) je od početka ove godine do 19. septembra evidentirala 3.813 ilegalnih migranata koji su predati u nadležnost pripadnicima Granične policije Bosne i Hercegovine i Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje ili su pronađeni sa potvrdom o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

Članovi Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata na teritoriji tog bh. entiteta, kojim je predsjedavao načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Dalibor Ivanić, jučer su o poblemima migranata razgovarali s izaslanikom UN-a za ljudska prava migranata Felipeom Gonzálezom Moralesom.

Načelnik Ivanić je upoznao sagovornika sa stanjem ilegalnih migracija na području RS i preduzetim operativnim i humanitarnim aktivnostima u postupanju sa migrantima, saopćeno je iz entitetske policije.

Koordinaciono tijelo će, kako se dodaje, nastaviti sa realizacijom donesenih zaključaka, a sve u cilju održavanja povoljnog sigurnosnog  stanja i unapređenja stanja u oblasti ilegalnih migracija.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu