Bosna i Hercegovina     | 27.09.2019. 16:35 |

Sabor PDP-a na 20. godišnjicu stranke

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27. septembra (FENA) - Deveti Sabor Partije demokratskog progresa (PDP), tokom kojeg će biti obilježeno 20 godina postojanja i rada te stranke, bit će održan u subotu, 28. septembra, u Banjoj Luci.

Sabor počinje svečanim dijelom, a nakon tog će uslijediti radni i izborni dio.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ranije je saopćio da je stranka prešla dug put – od vanparlamentarne opozicije, do vlasti na različitim nivoima, te parlamentarne opozicije.

- Jedini smo izlazili dobrovoljno iz vlasti kada smo uviđali da Republika Srpska ide lošim putem, a partneri ne žele to da mijenjaju. Preživjeli smo smjene i intervencije visokih predstavnika, montirane sudske procese, hapšenja, ali nikada nismo odustali od vrijednosti koji su nam putokaz od samog osnivanja - rekao je Ivanić.

Rekao je i da je javnosti poznato da je on lider koji je nakon pobjede na izborima odlučio da se povuče sa čela stranke. 

- Branislav Borenović je u prethodne četiri godine transformisao stranku, napravio uspješnu kombinaciju iskustva i mladalačke energije i ja ne mogu biti više ponosan nego što jesam na sve što je PDP danas - istakao je Ivanić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Skupština KS o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

Skupština KS sutra o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

U srijedu drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma-Sarajevo Tourism Summit

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta