Stranačke aktivnosti     | 27.09.2019. 16:32 |

Saopćenje za javnost Narod i pravda

FENA Saopćenje

Na sjednici Općinskog vijeća Novi Grad koja je održana 26.9.2019. godine, iz Kluba Naroda i Pravde kojeg čine vijećnici Mirza Selimbegović i Toni Vukadin upozorili su da vladajuća većina u Općinskom vijeću Novi Grad svojim odlukama podstiče nelegalnu gradnju.

Na 27. sjednici Općinskog vijeća Novi Grad razmatrana je i tačka dnevnog reda pod nazivom "Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacionog plana Alipašin Most VII". Iz Kluba pojašnjavajy da se radi o praksi da investitori izgrade objekte većih gabarita nego li je urbanističkom dozvolom i važećim regulacionim planom predviđeno pa tek potom traže da im se takvo kršenje propisa aminuje.

- Iz općinske administracije su pokušali prikazati kako se radi o minornom povećanju gabarita, međutim vidljivo je da je investitor Ahaeti d.o.o. izgradio objekat od pet spratova iako je dobio odobrenje da gradi objekat sa četiri sprata. To znači da je investitor za 20 posto povećao gabarite objekta, što nikako nije minorna izmjena. Također, jasno je vidljivo da je investitor gabarite objekta povećao ne samo u visinu već i u širinu - kaže Vukadin.

Vukadin je upozorio vijećnike vladajuće većine da podržavanjem ovakve prakse šalju poruku da je ilegalna gradnja na području Općine Novi Grad moguća i poželjna.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo