Stranačke aktivnosti     | 28.09.2019. 11:02 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Senad Šepić: Najvažniji je jedinstven glas protiv Trgovske more



„Taj jedinstven glas, po meni je najvažnija poruka, da se ljudi u Bosni i Hercegovini iz oba entiteta, iz kantona i cijele države Bosne i Hercegovine mogu ujediniti oko jedne stvari i podići svoj glas. Kada je to tako ne postoji nikakva vlada, ma koliko naumila da nešto uradi, da će to i realizirati.

Hvala svim ljudima koji su i danas ovdje, hvala svim aktivistima Nezavisnog bloka koji širom BiH provode peticiju i posebno veliko hvala svima onima koji su potpisali peticiju Trgovska mora - reci, ne može. Oni koji to nisu uradili dosad, radi svih nas i budućnosti naše djece uradite to narednih dana,“ izjavio je jučer u Novom Gradu/Bosanskom Novom Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i koordinator Inicijative „Trgovska mora, reci NE MOŽE“ prilikom održavanja protestnog okupljanja zbog protivljenja da se u Trgovskoj gori, nadomak granice BiH i Hrvatske, izgradi odlagalište nuklearnog radioaktivnog otpada.

Šepić je podsjetio da Inicijativa kojom koordinira već više od dva mjeseca, provodi istoimenu peticiju u gradovima širom Bosne i Hercegovine. 

Također, peticija je uspostavljena i u online izdanju, za sve ljude diljem svijeta, posebno za građane Bosne i Hercegovine u dijaspori ali i komšije iz Hrvatske koji bi izgradnjom odlagališta u Trgovskoj gori također bili ugroženi.


Link peticije: https://trgovskamora.com/

 

 

Sarajevo, 28. septembar 2019. godine

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana