Bosna i Hercegovina     | 28.09.2019. 15:38 |

Obilježen Dan grada Livna

FENA Saopćenje

LIVNO, 28. rujna (FENA) - Polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim braniteljima i spomenika kralja Tomislava te misom u crkvi Svih svetih u Livnu u subotu je obilježena i proslavljena 1127. obljetnica prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja.

Programu obilježavanja, uz središnji događaj i svečanu sjednicu Gradskog vijeća Livna, nazočili su i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović te zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto.

Uz brojno izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a, svečanoj sjednici nazočili su i brojni drugi dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnici vlasti iz Republike Hrvatske, predstavnici Katoličke Crkve, gospodarstvenici i predstavnici braniteljskih udruga, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Čović je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kazao kako je zajednički zadatak učiniti sve da bi Livno bilo još ljepši grad i još bolje mjesto za život.

"Puno toga treba uradit, a siguran sam da je BiH i ovaj prostor Livna lijep onoliko koliko je to spojeno u jednoj sinergiji svake općine i svakoga grada u njoj", kazao je Čović.

Dodao je i to kako se nada da će ta sinergija doći do punog izražaja te kako je zadovoljan onim što je čuo od livanjskog gradonačelnika.

Istaknuo je kako Livno i livanjski kraj imaju ogromne energetske i poljoprivredne potencijale koji se moraju iskoristiti na dobrobit svih žitelja tog kraja.

"Sve su to potencijali koje možemo zajedno razvijati, ali primarno vi morate dati poticaj takvom razvoju i investitori će prolaziti pored svake naše sredine ako im mi snažno ne otvorimo vrata. Za to postoje svi preduvjeti, samo je pitanje koliko ćemo se u ovom vremenu i u ovom nesavršenom ustroju BiH mi snalaziti", poručio je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Istaknuo je kako postoji mnogo problema u funkcioniranju vlasti, što se odražava i na Hercegbosansku županiju.

"Još nismo napravili Vladu, nadam se da ćemo vrlo brzo imati Vladu HBŽ-a i da ćemo potencijal svih naših šest općina preusmjeriti kako bi dali puni doprinos kako bi bili ponosni na ovaj posao koji radimo i kojim se bavimo", kazao je Čović.

O infrastrukturnim ulaganjima, aktualnim projektima i planovima za budućnost govorio je gradonačelnik Livna Luka Čelan, istaknuvši kako su radovi i kontinuirano ulaganje vidljivi u gradu i prigradskim naseljima unatoč poteškoćama.

Gradonačelnik Čelan govorio je i o jačanju društvene, gospodarske i političke važnosti Livna te partnerskim odnosa s drugim gradovima u BiH, ali i u regiji.

"Zajedničkim naporima gradske i županijske vlasti te potporom hrvatskih predstavnika s viših razina vlasti nastojat ćemo i dalje činiti sve što je u našoj moći da se nastavimo razvijati", naglasio je Čelan, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana