Sport     | 29.09.2019. 09:14 |

U Goraždu 6. međunarodni odbojkaški turnir za žene

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 29. septembra (FENA) - Odbojkaški klub Goražde organizator je šestog po redu Međunarodnog odbojkaškog turnira za žene koji će danas biti održan u gradu na Drini.

Na turniru učestvuju ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Po riječima predsjednika OK Goražde Nermina Obuće, ovaj tradicionalni događaj ujedno predstavlja i završni dio priprema za novu sezonu u Premiejer ligi BiH.

- Na turniru učestvuju ekipe OK Jedinstvo iz Užica, OK Rudar iz  Pljevalja, OK Gacko i ekipa domaćina. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i vjerujem da ćemo ove godine biti finalisti. Ovo je, slobodno mogu reći, završni dio priprema svih ekipa tako da je ovo prilika da pokažu sa čim raspolažu i s kakvim kvalitetom ulaze u predstojeću prvenstvenu sezonu - kazao je Obuća.

Dodao je da odbojakašice Goražda u prvenstvo BiH koje počinje  6. oktobra, ulaze spremne. U prvoj utakmici snage će odmjetriti sa ekipom Maglića iz Foče.

- Nismo imali nekih većih promjena u igračkom kadru. Doveli  smo jedno pojačanje iz Foče, na poziciji primača, gdje smo u prošloj sezoni imali velikih problema. Igračica Marina Kapuran dobro se uklopila u ekipu i vjerujemo da će opravdati naše povjerenje - kazao je predsjednik OK Goražde.

Prva utakmica na Međunarodnom odbojkaškom turniru  igra se danas u 10.30 sati, nakon čega slijedi i otvaranje turnira.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom