Stranačke aktivnosti     | 29.09.2019. 09:56 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

“Čolpa posjetio mjesto stradanja Džemala Bijedića: U trenucima kada antidržavne snage nasrću na BiH, ne smijemo zaboraviti borce za našu zemlju”

Predsjednik Građanskog saveza i zastupnik Kluba DF GS u Parlamentu Federacije BiH Nihad Čolpa posjetio je danas mjesto stradanja nekadašnjeg predsjednika Saveznog izvršnog vijeća  SFRJ Džemala Bijedića i istaknutog prvaka bosanske politike.

"Smatram da se u trenucima kada antidržavne snage na razne načine pokušavaju narušiti društveno tkivo države Bosne i Hercegovine i sprječiti sve one koji rade na njenom očuvanju, trebamo podsjetiti onih ličnosti koje su svojim nesebičnim zalaganjem učinile mnogo za našu državu i njene građane. Jedna od takvih ličnosti zasigurno je i veliki Džemal Bijedić. Ne smijemo dozvoliti ni kao društvo ni kao država da napori onih probosanskih političara koji su pod misterioznim okolnostima stradali, budu zaboravljeni. Ne smijemo ni zbog prošlosti, ali ni zbog budućnosti", poručio je Čolpa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

GS

Vezane vijesti

Prijedlozi zastupnika DF-a i GS-a za Zavod Pazarić i ustanove sličnog tipa

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo