Stranačke aktivnosti     | 01.10.2019. 11:42 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA odgovara Konakoviću: Kriminal je sređivati 500.000 bez javnog poziva za poznanike

Kantonalni odbor SDA s gnušanjem odbacuje histerične napade predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića i osuđuje uvrede upućene prema zastupnicima SDA.

Zastupnici SDA govore u ime 50.000 građana Kantona Sarajevo i niko im ne može uskraćivati pravo govora, a posebno ne Konaković kroz zloupotrebu govornice.

To predstavlja vrijeđanje izborne volje građana, koja je mnogo veća od podrške koju ima Konaković i NiP.

Povodom Konakovićevih uvreda i optužbi prema zastupnicima SDA za «kriminal», pozivamo predsjedavajućeg neka prvo pogleda u ogledalo prije nego što počne potvarati i klevetati bilo koga.

Nijedan od zastupnika SDA ne tepa kriminalcima kao «mangupima», kako to radi Konakvić. Nijedan  od zastupnika SDA nije vršio pritisak na ministre u Vladi KS da nezakonito dijele njegovim prijateljima 500.000 KM novca za fiktivne projekte, u oblasti obrazovanja. Nijedan od zastupnika SDA nema u vlasništvu stanove, poslovne prostore, zemljišta u milionskom iznosu poput Konakovića.

Elmedin Konaković je na jako dobar način uvjerio građane KS u svoju prevrtljivost i nestabilnost, mijenjajući svako malo političke stavove i mišljenje o ljudima, idući iz krajnosti u krajnost.  Riječ je o licu koje, izdajući se za novo lice, dobrano pokazalo sklonost ka kršenju zakona i pronevjeri budžetskog novca. Takvi su uvijek završavali na smetljištu historije, i tako će biti i sa histeričnim predsjedavajućim SKS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta