Sport     | 01.10.2019. 12:57 |

Sparsi dočekuju Rogašku na otvaranju nove sezone ABA lige 2

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Košarkaši Sparsa iz Sarajeva sutrašnjom utakmicom protiv Rogaške započinju nastup u novoj sezonu ABA lige 2. 

Sarajevski tim u prošloj sezoni je ušao u playoff drugog po snazi regionalnog takmičenja, ali ove sezone ambicije ekipe nešto su niže jer je ekipa koju s klupe predvodi trener Goran Šehovac podmlađena. 

Sparsi su zadžali samo četiri igrača iz prošle sezone, ali Šehovac je zadovoljan pripremama tokom kojih je predstavnik BiH omjerio snage s nekoliko regionalih timova koji nastupaju u ABA ligi 2, ali i prvoj ABA ligi. 

- Kvalitetno smo odradili pripreme, odigrali devet utakmica i pokazali da se možemo nositi s učesnicima prve i druge ABA lige. Pristup i energija igrača su bili na visokom nivou, a sad slijedi takmičarski period i utakmica protiv Rogaške. Nadam se da naši mladi igrači, od kojih mnogi nemaju iskustvo igranja na ovom nivou, neće podleći pritisku - rekao je Šehovac u izjavi za Fenu. 

Ističe da je još uvijek rano prognozirati ovosezonski rezultat ekipe, a prvi cilj ekipe u novoj sezoni je afirmisanje mladih igrača. 

Treninzima uoči meča protiv Rogaške priključili su se Sandi Grubelić i Nedim Buza koji su propustili čitav pripremni period, ali sigurno neće imati značajniju minutažu dok ne budu u potpunosti spremni.  

Utakmica Spars - Rogaška će biti odigrana sutra u dvorani "Novo Sarajevo" u 18.00 sati. 

Bosna i Hercegovine u ABA ligi 2 ove sezone ima tri predstavnika. Pored Sparsa boje BiH branit će Sloboda i Široki. 

Tuzlaci sezonu započinju u četvrtak u 19.00 sati gostovanjem u Skoplju protiv MZT-a. Sloboda je tokom priprema odradila 11 odigranih kontrolnih utakmica, te spremno dočekuje nastup u takmičenju s eminentnim klubovima s područja bivše Jugoslavije.

- Pripremne utakmice iskoristili smo da popravimo formu svih igrača, da vidimo kako ćemo sarađivati u igri pet na pet, te da se kompletan novi tim dobro upozna. Mislim da smo uradili dosta posla na planu fizičke spreme. Za sada nemamo problema, a ni povreda, tako da sam jako zadovoljan kako se radilo, a momci rade zaista pošteno - kazao je trener Tuzlaka Josip Pandža u razgovoru za Fenu.

Protivnik Širokog u prvom kolu je ekipa Helios Sunsa. Utakmica će biti odigrana sutra u dvorani Domžale s početkom u 19 sati. 

 Trener Širokog Krunoslav Krajnović vjeruje da je prva utakmica u sezonu od izuzetne važnosti.  

- Uvijek je bitna prva utakmica tako da od svojih igrača očekujem da ostave što bolji dojam. Dobro smo radili i pripremili se, te se nadam da ćemo to pokazati protiv Heliosa. Vidjet ćemo hoće li nam to biti dovoljno za pobjedu - rekao je Krajnović. 

U prvom kolu ABA lige 2 sastaju se još: Borac - Lovćen, Split - Dynamic i Sutjeska - Novi Pazar.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana