Servisne informacije     | 01.10.2019. 14:41 |

U BiH sutra prijepodne sunčano tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom prijepodne. 

Nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. 

Tokom dana, postepenim povećenjem oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, Hercegovini i sjeverozapadnim područjima Bosne. U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. 

Puhat će vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera, a krajem dana vjetar mjenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura od 22 do 28 stepeni.

U Sarajevu sutra će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni. 

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Livno 21, Ivan-sedlo i Sokolac 22, Bugojno, Drvar i Neum 24, Jajce, Sanski Most i Trebinje 25, Brčko, Gradačac, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 26, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Grude, Sarajevo i Stolac 27, Zenica i Zvornik 28 i Mostar 29, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. stupnja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom