Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 15:02 |

Sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim je predsjedavala glavna tužiteljica Gordana Tadić, a u radu Udarne grupe sudjeluju dužnosnici iz agencija za provođenja zakona i pravosudnih institucija sa razine države BiH, iz oba entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Razgovarano je o aktivnostima tih institucija, te je zaključeno da svi članovi Udarne grupe i institucije iz kojih dolaze, u okviru svojih nadležnosti, trebaju nastaviti aktivnosti, kako se konstantno povećanje broja kaznenih djela iz oblasti ilegalnih migracija, ne bi negativno odrazilo na sigurnosnu situaciju u BiH.

Tadić je informirala sudionike sastanka, da je sve veći broj prijavljenih kaznenih djela povezanih s ilegalnim migracijama, te se razgovaralo o novim načinima izvršenja kaznenih djela, kao i poteškoćama u dokazivanju i procesuiranju u svim tužiteljstvima u BiH.

Članovi Udarne grupe razgovarali su o do sada realiziranim aktivnostima i rezultatima, kao i planovima aktivnosti u narednom periodu, u borbi protiv kaznenih djela povezanih s trgovinom ljudima i ilegalnim migracijama, te suradnji s udarnim grupama iz zemalja regiona, imajući u vidu da se ova kaznena djela mogu spriječiti samo zajedničkim djelovanjem, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta