Stranačke aktivnosti     | 01.10.2019. 17:54 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović u Središnjoj Bosni, podrška projektima, koordinacija viših razina vlasti

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović boravi u Središnjoj Bosni. Posjetu je počeo sastankom sa Općinskim odborom HDZ-a BiH Vitez kojem su nazočili i viteški gospodarstvenici s ciljem rješenje određenih problema.
Što se tiče sastanka u Vitezu, kako je kazao načelnik Viteza Tomislav Bošnjak- Matić, kao i svaka druga i ova općina ima velike potrebe, no za ovaj su sastanak izdvojeni problemi za koje je ipak neophodna podrška većih razina.

Između ostalih, govora je bilo o jednoj od većih investicija a to je most u samom središtu grada, zatim rekonstrukciji iznimno opterećene magistralne ceste M5, problemima Vitezita, radnicima ovog poduzeća ali i o tzv. brzoj cesti koja, kako je kazao načelnik Bošnjak-Matić treba svima a ne samo općini Vitez.

Određene potrebe ove sredine predstavio je i predsjednik HDZ-a BiH u Vitezu Boris Marjanović a sastanku su osim dužnosnika iz Viteza nazočili i predsjednik Federacije Marinko Čavara, ministri u Vladi FBiH Jelka Milićević, Josip Martić i Denis Lasić te predstavnici određenih javnih institucija koje su nadležne za određene projekte o kojima se govorilo.

Uz velike dosadašnje poteškoće, pomaka u pripremnim radovima za realizaciju projekta brze ceste itekako ima, a sa sastanka kojem su nazočile ključne osobe nadležne za ovaj projekt je poslana poruka jasnog opredjeljenja hrvatskih političkih dužnosnika ali i lokalne samouprave počevši od Viteza pa dalje po ovoj Županiji, da se projekt mora realizirati i da se čini sve da to bude u najbržem mogućem razdoblju.

Ovu poruku podržali su i gospodarstvenici Viteza kazavši "da je ova prometnica krucijalna za cijelu dolinu te da mi kao hrvatski narod u ovom dijelu BiH, moramo ići prema cilju, ne smijemo mi biti ti koji će se zaustaviti jer je ova cesta od interesa ljudi u Vitezu ali i svim Hrvatima u Središnjoj Bosni pa i cijeloj BiH".

Nakon Viteza, predsjednik Čović je sa izaslanstvom nazočio i otvorenju puta Brankovac – Nova Bila u općini Travnik. Na maloj svečanosti otvorenja kojoj je domaćinom bio general HVO-a i izaslanik u Domu naroda PFBiH Ilija Nakić između ostaloga je kazano da bi ovo trebao biti put kojim će se Hrvati vraćati svojim kućama, a ne odlaziti od njih.

-Nadam se da je ovo samo početak naše pomoći kako bi sva ova područja koja su danas ostala nepovezana normalnom prometnom infrastrukturom, dobiju ovakav sadržaj koji je u ovom malom dijelu danas napravljen. Ovome, ali i svim drugim projektima s viših razina vlasti uvijek ćemo biti potpora, kazao je predsjednik Čović.

Nakić je govoreći o povezivanju Brankovca i Nove Bile novom cestom, kazao kako ova cesta povezuje i dvije župe, ocjenio je da je ovo izuzetno korisna putna komunikacija. -Ova cesta je od izuzetnog značaja u ovoj našoj mikrosredini. Trudimo se da živimo na ovom prostoru da ostanemo i opstanemo i ova putna komunikacija sigurno ima veliku dimenziju za sve nas, posebno za mlade ljude, zaključio je Nakić.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!