Stranačke aktivnosti     | 02.10.2019. 13:06 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Stanivuković: Nešić kako šuta više mi liči na direktora FUDBALSKOG KLUBA

Nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem se vidi kako direktor JP ,,Putevi RS" na proslavi šuta nogom hrpu naslaganog novca stigla je i reakcija poslanika Draška Stanivukovića, te njegove partijske kolegice Jelene Trivić, koji su prije dva dana zatražili da Nešić podnese ostavku, ili ukoliko on to ne želi da uradi, da to učini premijer Radovan Višković.

Nakon zatražene smjene oglasio se i sam Nešić koji je najavio tužbu protiv Stanivukovića i Trivićeve.

,,Gospodin Nešić zna za onu ,,napad je najbolja odbrana", a s obzirom kako šuta novac jeste dobar napadač, ali ne i dobar odbrambeni igrač tako da mu odbrana neće baš najbolje proći. Pozivam ga da nas tuži, a ukoliko se odluči na takav potez, treba znati da ćemo mi iznijeti i druge dokaze koje imamo", upozorava kategorično Stanivuković.

Stanivuković dodaje da nije problem samo slučaj šutanja novca, već i mnoge druge koruptivne i u najmanju ruku sumnjive radnje kada su u pitanju tenderi u Putevima Srpske kojima Nešić gospodari.

,,Ne bi me čudilo i da ga Višković smijeni i s obzrom na pokazane Nešićeve sposobnosti postavi za direktora Fudbalskog saveza”, sarkastičan je Stanivuković.

On podsjeća na slučaj redovnog održavanja puteva kada je odbijena 12 miliona jeftinija ponuda prijedorske ,,Niskogradnje Marjanović", a prihvaćena skuplja ponuda ,,Prijedorputeva", što je na kraju oborio Sud BiH, te su Putevi u problemu jer su isplatili arbitražom 7,6 miliona maraka ,,Prijedorputevima". Jedan od arbitara bio je kontraverzni Milan Tegeltija. Podsjeća i na razne čudne radnje sitnjenja pola miliona maraka na 107 direktnih sporazuma kako se ne bi išlo na tender, a novac mogao isplatiti kome Nešić smatra da treba, te mnoge druge kontraverze, desetine krivičnih prijava kada su u pitanju zlopotreba položaja i ovlašćenja, prinuda i ostalo.

Poslanik Stanivuković najavljuje i niz poslaničkih pitanja Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske, Putevima Srpske, ali i Vladi Radovana Viškovića kada je u pitanju poslovanje Puteva Srpske za Nešićevog mandata.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom