Ekonomija     | 02.10.2019. 13:51 |

Sarajevogas apeluje da se riješi nastali problem sabdijevanja gasom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Kantonalno javno komunalno preduzeće „Sarajevogas“ d.o.o. Sarajevo saopćilo je danas da, ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, procjenjuju da će količine prirodnog gasa kojima ovo preduzeće raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

- Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju Sarajevogasa, te dodaje da će o eventualnim promjenama i najnovijim informacijama obavještavati javnost.

KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo je obaviješteno da “Gas Promet” a.d. u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH Gas d.o.o. Sarajevo.

- Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdjevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gasa d.o.o. Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj – navodi se u saopćenju.

U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo, iz ovog preduzeća apeluju na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdijevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potrošnja gasa u Kantonu Sarajevo u 2023. smanjena u odnosu na prethodne godine

Sarajevogas podnio krivičnu prijavu protiv ministra Almira Bečarevića

Sarajevogas i Mašinski fakultet u Sarajevu udruženi za saradnju u energetskom sektoru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo