Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 13:21 |

Suđenje u predmetu Arslanagić i drugi odgođeno, novo ročište 23. oktobra

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Suđenje Edinu Arslanagiću i drugima, koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), odgođeno je zbog nedolaska jedne od optuženih kao i jednog od branitelja/advokata u ovom predmetu. Novo ročište zakazano je za 23. oktobar.

Kako je na ročištu saopćeno, nastavku glavnog pretresa nisu pristupili optužena Aida Selvić i advokat Senad Kreho, a izostanak su pravdali zdravstvenim razlozima u vezi s čime su Sudu dostavili i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju.

Budući da nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti za nastavak suđenja, suđenje u tom predmetu je odgođeno.

Predmet Arslanagić i drugi još je u fazi dokaznog postupka, a za danas je bilo planirano ispitivanje sudskog vještaka arhitektonske struke. 

Optužnica uz Edina Arslanagića, bivšeg generalnog direktora Bosnalijeka, tereti i Šefika Handžića, Hasana Šepu, Aidu Selvić i Jasmina Šepu za inkriminacije koje su, prema tužbenim navodima, počinili kao uposlenici farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, te firmi Brštanica d.o.o. Sarajevo i Carpe Diem Sarajevo.

Akteri slučaja se terete za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja, pranjem novca, poreznom utajom i krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, a u vezi s poslovnim aranžmanima kompanije ‘Bosnalijek’ i spomenutih firmi.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Đugum osuđen na 13, a Mušić na šest i po godina zatvora zbog organiziranog kriminala

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Suđenje Kurzu za krivokletstvo ušlo u posljednji dan

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo