Sport     | 02.10.2019. 14:53 |

FK Željezničar podržao inicijativu za umanjenje poreskih doprinosa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar podržao je inicijativu kojom bi se trebali značajno umanjiti izdvajanja po osnovu poreskih doprinosa.

Inicijativa podrazumijeva izmjenu nekoliko zakona, te je neophodna kako bi se klubovima dodatno pomoglo i obezbijedilo da svoje obaveze izmiruju adekvatno i na vrijeme, saopćeno je iz FK Željezničar.

Slično je bilo i kod donošenja Zakonu o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, uz pomoć kojeg su klubovi nastavili izmirivati i pored reprograma dolazeće tekuće obaveze, što je uveliko doprinijelo stabilizaciji sportskih klubova, ali i njihovoj finansijskoj konsolidaciji, te dodatnom punjenju budžeta što se pokazalo kao odličan model i podrška.

Pored FK Željezničar, podršku inicijativi dali su i Fudbalski klub Sarajevo, Hrvatski športski klub Zrinjski, Nogometni klub Široki Brijeg, Fudbalski klub Velež i Fudbalski klub Sloboda.

Ovi klubovi će uputiti zajedničku inicijativi Vladi Federacije BiH za izmjenu legislative koja bi olakšala rad svim sportskim kolektivima na području Federacije Bosne i Hercegovine, u vidu uvođenja povlastica kod plaćanja poreza i doprinosa na ugovore profesionalnih sportaša.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Prva pobjeda Željezničara u gostima za bijeg iz zone ispadanja

Zrinjski u subotu dočekuje Željezničara, Petrović najavio promjene u sastavu 'Plemića'

Bruno Akrapović novi trener FK Željezničar

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!