Najave     | 08.10.2019. 14:27 |

Sutra sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Deseta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH bit će održana u srijedu 9. oktobra u Sarajevu.

Na sjednici će, između ostalog, biti razmatrani izvještaji sa sjednica skupštinskih komisija Saveza, te će se Predsjedništvo očitovati o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi Kantona Sarajevo kao i o Prednacrtu zakona o građevinskom zemljištu koji je izradila radna grupa u kojoj je Savez imao svoja dva predstavnika.

Na sjednicu pozvani su i direktor Agencije za državnu službu Federacije BiH, kao i direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, s ciljem da se razmotre mogućnosti i načini za saradnju između Saveza i navedenih agencija.

Članovi Predsjedništva bit će upoznati i s nizom drugih informacija kao što su učešće predstavnika Saveza na sastancima tematskih podgrupa za izradu Strategije razvoja Federacije BiH, te informacija o izmjeni Upute o određivanju udjela kantona, jedinica lokalne samouprave i nadležnih kantonalnih organa za ceste u prihodima od indirektnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda za 2019. godinu.

Deseta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine će biti održana sutra u hotelu "Bristol" u Sarajevu (Ul. Fra Filipa Lastrića 2) s početkom u 11 sati. Izjave za medije planirane su u 10.30 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta