Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 15:56 |

Vlada KS za šefa UO Fonda za stipendiranje imenovala osobu s pet krivičnih djela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Imenovanje člana Nezavisne liste Amara Trbovića na poziciju v.d. predsjednika Upravnog odbora Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata «IKRE», predstavlja novi skandal u režiji Fortine vlade.

Podsjećamo da je novi predsjednik UO za stipendiranje đaka osoba s «liste 33 kriminalca koji teroriziraju Sarajevo» koju je objavila Federalna televizija, gdje je navedeno da Amar Trbović ima u evidenciji već pet krivičnih djela, uglavnom nasilničko ponašanje i držanje oružja.

Ovo imenovanje zapravo je najbolji dokaz o odnosu Fortine vlade prema kriminalu, koji najbolje ilustruje činjenica da Elmedin Konaković osuđenike za najteža krivična djela naziva od milja «mangupima». Valjda po Fortinoj vladi takvi ljudi treba da kontrolišu javne fondove za stipendiranje i budu primjer mladima.

Nakon slučajeva Zornić i Bogunić, ovo je novi veliki skandal, zbog kojeg bi vodeće ličnosti vladajuće garniture (Edin Forto i Elmedin Konaković) morali odmah da preuzmu odgovornost pred licem javnosti, i da podnesu ostavke, navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vlada KS s više od 700.000 KM podržala KJKP 'Tržnice-Pijace' i saniranje štete na pijaci Kvadrant

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'