Svijet     | 02.10.2019. 17:47 |

Sandersu ugrađena dva stenta, otkazani predizborni skupovi

FENA Saopćenje

WASHINGTON,  2. oktobra (FENA) - Predsjednički kandidat Demokratske stranke, senator Bernie Sanders (78), hospitaliziran je u Las Vegasu, u saveznoj američkoj državi Nevadi.

- Tokom predizbornog skupa održanog sinoć, senator Sanders osjetio je izvjesnu nelagodu u grudima. Nakon medicinske procjene i testova ustanovljeno je da je imao blokadu u jednoj arteriji i dva stenta su mu uspješno ugrađena - navodi u saopćenju objavljenom u srijedu Sandersov visoki savjetnik Jeff Weaver.

- Senator Sanders u stanju je da govori i dobrog je raspoloženja. On će se odmarati narednih nekoliko dana. Otkazali smo sva dešavanja i pojavljivanja do daljnjeg, i nastavit ćemo da pružamo odgovarajuće izvještaje - izjavio je  Weaver.

ABC News prva je saznala da je senator iz Vermonta hospitaliziran nakon što su promijenjeni njegovi planovi da prisustvuje jednom  forumu.

On je jedan od troje kandidata Demokratske stranke koji su napunili 70 godina i više. Bivši potpredsjednik Joe Biden ima 76, a senatorica iz  Massachusettsa Elizabeth Warren 70.

Predsjednik Donald Trump, koji je najstariji izabrani američki čelnik, ima 73 godine. Sanders, ukoliko bude izabran, postao bi najstariji američki predsjednik u istoriji.

On je jedan od troje kandidata Demokratske stranke koji su napunili 70 godina i više. Bivši potpredsjednik Joe Biden ima 76, a senatorica iz  Massachusettsa Elizabeth Warren 70.

Predsjednik Donald Trump, koji je njstariji izabrani ameerički čelnik, ima 73 godine. Sanders, ukoliko bude izabran, postao bi najstariji američki predsjednik u istoriji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak, Vatikan tvrdi se 'potpuno oporavlja'

BH naučnici i ljekari kroz online platformu donose savjete i edukativne sadržaje posvećene zdravlju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom