Bosna i Hercegovina     | 03.10.2019. 13:13 |

Tjedan psihologije u Hercegovini od 7. do 11. listopada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. listopada (FENA) - Četvrti po redu Tjedan psihologije u Hercegovini održat će se od 7. do 11. listopada, u organizaciji Podružnice psihologa Hercegovina, ogranka Društva psihologa u Federaciji BiH.

 Glavni je cilj događaja podizanje svijesti o problemima vezanim za mentalno zdravlje kao i svijesti o ulozi psihologa u društvu, pri čemu se naglašava značaj i mogućnosti primjene psiholoških spoznaja u različitim sferama života.

 U svrhu promicanja znanja i popularizacije psihologije, planirane su praktične radionice i interaktivna predavanja sa zanimljivim temama namijenjene stručnjacima različitih profila (psiholozi, pedagozi, socijalni radnici i dr.), roditeljima, učenicima te svima zainteresiranima.

 Manifestacija će biti otvorena zanimljivim radionicama u Mostaru i Ljubuškom.

 Radionica za djevojke pod nazivom "Pepeljuga" koja će se održati u Mostaru donosi osnovne informacije o razumijevanju razlika u percepciji između muškarca i žene, temeljeno na uvjerenjima teorije izbora, dok će se tijekom druge radionice "Slatke male emocije" pokušati potaknuti emocionalna pismenost kod učenika OŠ Marko Marulić u Ljubuškom.

 Na kraju prvog dana održat će se predavanje iz oblasti organizacijske psihologije pod nazivom "Psiholog u organizaciji", namijenjeno psiholozima zaposlenim u tom području, voditeljima odjela za ljudske resurse u lokalnim kompanijama, studentima i drugima.

 Drugog dana iz iste oblasti psihologije održat će se predavanje "Stavi pravog čovjeka na pravo mjesto: selekcija" tijekom kojeg će se objasniti proces psihologijskog testiranja kandidata, važnost i uloga psihologijskih mjernih instrumenata, te predstaviti načini pripreme pitanja za intervju, proces provedbe selekcijskog intervjua i vrednovanje odgovora.

 Za kliničke psihologe rezerviran je treći dan u vidu predavanja pod nazivom "Narcisoidni poremećaj ličnosti - činjenice i mitovi", kroz koje će se pojasniti kako bliske osobe onih koji imaju narcisoidni poremećaj ličnosti mogu završiti u ulozi žrtve i suočiti se sa nizom simptoma, te kako se mogu zaštititi.

 Posljednji dan održat će se dva predavanja, i to "Rizična ponašanja u adolescenciji uzrokuju P - pušenje A - alkohol D - droga", namijenjeno studentima pedagogije, predškolskog odgoja i razredne nastave te predavanje "Što vam neće reći na tečaju priprave za brak" koje će na jednostavan i zanimljiv način približiti relevantne znanstvene spoznaje iz područja psihologije romantičnih veza.

 "Ovaj tjedan smo odabrali jer se 10. listopada obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja", priopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tomas: Arheološka baština Hercegovine može biti generator razvoja privrede

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Potres jačine 4,3 kod Metkovića, osjetio se u cijeloj Hercegovini

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije