Bosna i Hercegovina     | 03.10.2019. 14:24 |

SDA: Dupovac osuđena za pronevjeru novca imenovana u UO Sarajevo-šuma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo- šuma predstavlja još jedan skandal Kantonalne vlade premijera Edina Forte, smatraju u Klubu Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo.

U saopćenju su podsjetili da je Dupovac osuđena pred Općinskim sudom, jer je kao vršiteljica dužnosti direktorice i šefica računovodstva u Zavodu Pazarić, firmi u vlasništvu svog supruga, povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu odobrivši više od 50.000 KM isplata.

- Činjenica da je Fortina vlada imenovala u Upravni odbor osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj ove vlade nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA - stava su u ovoj stranci.

Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014., imenovana je isključivo kao stranački kadar Vlade KS na čijem čelu je premijer Edin Forto koji, dodaju, mora objasniti zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore kantonalnih ustanova.

- O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje Dupovac, smijenili direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje firme i čija je jedina "krivica" bila to što ju je imenovala prethodna Vlada - rečeno je u saopćenju SDA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Vlada KS - Usvojen program utroška sredstava za zdravstvenu zaštitu životinja i sigurnost hrane

Premijer Uk donirao cipele i pozvao građane da se priključe projektu 'Stazom sjećanja 11.451...'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo