Sport     | 04.10.2019. 10:23 |

Božičić: Čelik je veliki klub, nemamo se koga bojati

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 4. oktobra (FENA) - Čelik drugi ovosezonski ciklus u BHT Premijer ligi ulazi s novim trenerom, Srbijancem Slavišom Božičićem, koji je danas zvanično predstavljen na pres-konferenciji, a sutra će u 12. kolu, debitirati protiv Širokog Brijega.

Božičić je, nakon Turčina Hasana Ozera i Hrvata Marka Babića, s kojima je tim skupio 13 bodova u prvih 11 utakmica, treći trener koji će ove sezone voditi Čelik.

-Izuzetno sam počastovan što sam dobio poziciju šefa stručnog štaba jednog velikog kluba, kao što je Čelik. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate, na radost svih nas i naših navijača, za koje sam se uvjerio, dok sam ranije radio u bh. ligi, da su jedni od najboljih - kazao je Božičić.

Zeničani su ove sezone na Pecari slavili s 1:0 pa novi trener najavljuje da je sutrašnja utakmica na Bilinom polju veoma bitna za nastavak.

-Dolazi nam protivnik koji je u usponu forme. Imat ćemo jako tešku utakmicu. S obzirom da sam stigao prije tri dana, imat ćemo malih „problemčića“ u komunikaciji. Međutim, vidim da se atmosfera popravila - smatra Božičić, koji podsjeća da ih nakon ove utakmice očekuje prvenstvena pauza, u kojoj će imati dodatno vrijeme za upoznavanje i uigravanje. Božičića ne brine težak raspored.

-Čelik je isto tako veliki klub i nemamo razloga da se boji bilo koga. Spremit ćemo se za nastavak prvenstva - poručio je Božičić, koji je dodao kako u ekipi ima kvaliteta, ali je došlo do pada samopouzdanja te se treba stabilizirati pad forme.

Božičić će u ponedjeljak dobiti novog asistenta, Igora Jovića, a u stručnom štabu ostaju i Almir Seferović te trener golmana Ibrahim Hodžić.

Čelik će sutra igrati bez Anela Dedića, Ermina Huseinbašića i Filipita Carlosa, koji su suspendirani zbog kartona, a zbog povrede neće biti Fenana Salčinovića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Božičić se nada da će u Međugorju odigrati i prijateljsku utakmicu sa Širokim

Mahmutović: Puno mi znače golovi na Bilinom polju

Aidin Mahmutović postigao oba gola za trijumf Čelika protiv Širokog Brijega

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'