Bosna i Hercegovina     | 04.10.2019. 11:12 |

Zoran Orbović iz Nikšića osumnjičen za ubistvo Petra Bajčetića u Bileći

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4.oktobra (FENA) - Policija RS-a podnijela je Tužilaštvu dopunu izvještaja u vezi sa slučajem ubistva Petra Bajčetića, 19. septembra 2016. godine u Bileći.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Zorana Orbovića iz Nikšića u Crnoj Gori, a zbog izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja.

IZ MUPRS-a je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, potvrđeno da se sumnjiči da je uz prethodni dogovor sa M.V., Đ.R., S.D., G.B. i D.Š., zajedno s osumnjičenim M.V., 19.sepembra 2016. godine oko 20.40 sati u Bileći, u ulici Alekse Šantića bb, lišio života Petra Bajčetića, pucajući u njega iz vatrenog oružja, te nanoseći mu povrede u predjelu glave, usljed kojih je i preminuo.

Radi se, kako se saznaje, o Miljanu Vujoviću, Đorđu Radmiloviću, Srđanu Dendi, Gavrilu Bjelici i Draganu Šarencu.

-Na snazi je raspis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za osumnjičenim Z.O., jer je on trenutno nedostupan organima gonjenja u Republici Srpskoj i BiH - naveli su iz policije RS.

Na suđenju Miljanu Vujović (35) iz Bileće, optuženom za ubistvo vlasnika kafića "NN" u Bileći Petra Bajčetića, u septembru 2016. godine, rečeno je da je on organizovao zločinačko udruženje, te osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića.

Plan je bio da se žrtva otme kada krene putem Bileća – Trebinje, ali je Vujović saznao da će Bajčetić ostati u Bileći te je izmijenio plan.

Zajedno s nepoznatim muškarcem otišao je u Bileću i oni su Bajčetića sačekali ispred zgrade u ulici Alekse Šantića i pokušali ugurati u auto.

Nakon što se opirao, došlo je do naguravanja i jedan od napadača ispalio je dva hica iz pištolja te pogodio Bajčetića u glavu, a od povreda je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana