Svijet     | 04.10.2019. 13:13 |

Bijela kuća priprema zvaničnu žalbu na glasanje o opozivu predsjednika Trumpa

FENA Internet

WASHINGTON, 4. oktobra (FENA) - Bijela kuća priprema se da uputi zvaničnu žalbu na glasanje o opozivu predsjednika Donalda Trumpa još tokom današnjeg dana, navodeći da neće sarađivati s istragom jer je ona inicirana bez glasanja Zastupničkog doma.

Ured savjetnika Bijele kuće priprema se da pošalje pismo predsjedavajućoj Zastupničkog doma Nancy Pelosi u kome izražava protivljenje formi istrage koja bi dovela do glasanja o opozivu, saopćio je zvaničnik blizak temi u četvrtak navečer, govoreći pod uslovom da ostane anoniman. 

Pelosi je prošle sedmice objavila da započinje zvaničnu istragu ali nije zatražila saglasnost doma u punom sastavu, kako je urađeno u istragama koje su vodile do glasanja o opozivu bivših predsjednika Richarda Nixona i Billa Clintona.

Rudy Giuliani, Trumpov lični advokat, potvrdio je da će pismo biti poslano.

Trumpovi saveznici danima tvrde da bez formalnog glasanja,  argumenti poslanika u Zastupničkom domu imaju manji značaj od onih koje iznose zvaničnici administracije. Ministarstvo pravde prošlog je mjeseca iznijelo sličnu argumentaciju, iako je to učinjeno prije nego što je Pelosi objavila istragu koja bi dovela do glasanja o opozivu, prenosi Associated Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zastupnički dom glasao da se formalno odobri istraga za opoziv Bidena

Fejzić: Ja sam bio posljednji Bošnjak zamjenik načelnika opštine u RS

Bijela kuća optužila Elona Muska za ponavljanje 'gnusne antisemitske laži'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo