Regija     | 05.10.2019. 10:02 |

Crna Gora od SAD-a kupuje 67 oklopnih vozila

FENA Agencije

PODGORICA, 5. listopada (FENA) - Crnogorsko Ministarstvo obrane dobilo je zvaničnu ponudu američke Vlade za nabavku 67 oklopnih vozila, čija je vrijednost 36 milijuna dolara.

Potvrda iz crnogorskog Ministartva stigla je nakon što je u petak američki državni tajnik Mike Pompeo rekao u Podgorici da je ove nedjelje SAD ponudila Crnoj Gori ugovor o najvećoj prodaji vojne opreme u povijesti dvije nacije, koji uključuje isporuku lakih taktičkih vozila vrijednih 36 milijuna dolara.

Alma Ljuljanović Jovićević iz Ministarstva odbrane Crne Gore rekla je da u narednih dvadesetak dana očekuje da ta Vlada prihvati ovaj vid poslovnog aranžmana s Vladom SAD-a i da mogu očekivati da u 2020. godini imaju prvi kontingent vozila, prenosi Beta.

Riječ je o lakom oklopnom patrolnom vozilu pogodnom za međunarodne operacije. Dizajnirano je tako da bude jače, sposobnije, fleksibilnije, lakše za transport i popravku, i iznad svega, da pruži bolju zaštitu vojnicima, nego njegov prethodnik hamer.

Crna Gora će tako postati nakon Amerike i Slovenije, treća država čiji će vojnici moći da koriste ovo vozilo. Prema najavama nabavka vojne opreme bit će financirana iz kredita.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo