Sport     | 05.10.2019. 17:58 |

Aidin Mahmutović postigao oba gola za trijumf Čelika protiv Širokog Brijega

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 5. oktobra (FENA) – Čelik je drugi dio sezone, utakmicom 12. kola BHT Premijer lige, otvorio trijumfom na svom Bilinom polju protiv Širokog Brijega rezultatom 2:0 (0:0). 

Tako je na klupi Čelika pobjedom debitovao i novi, već treći ovosezonski trener, srbijanski stručnjak Slaviša Božičić, koji je već u 26. minuti bio prinuđen da zbog povrede zamijeni napadača Harisa Dilavera.

Dilaver se nekoliko minuta ranije u kaznenom prostoru gostiju sudario s golmanom Širokog Martinom Zlomislićem pa nije mogao nastaviti igru, a zamijenio ga je upravo strijelac oba gola, iskusni napadač Aidin Mahmutović. 

Mahmutović je prvi gol postigao u 83., a drugi u 90. minuti meča te, nakon tri utakmice bez pobjede, svom timu donio ukupno četvrti ovosezonski trijumf.

Gosti su u 38. minuti imali veliku priliku, kada je na centaršut Branimira Cipetića sa oko sedam metara šutirao Dražen Bagarić, a golman Čelika Bojan Pavlović odbranio i izbio loptu u korner.

Cipetić je u 40. minuti, kao zadnji igrač odbrane, na oko 25 metara od gola srušio Mahmutovića te dobio direktan crveni karton pa su gosti u nastavku imali igrača manje.

Čelik je u 50. minuti imao najbolju priliku, kada je, na ubacivanje Vladimira Grahovca, Ševko Okić sa oko pet metara šutirao pored gola. Bagarić je u 54. minuti izbio sam pred golmana Pavlovića, koji je napustio gol te mu skratio ugao. Šut napadača gostiju ovog je puta završio pored gola.

Mahmutović je u 57. minuti sa 10-ak metara šutirao glavom pored gola. Dobar šut Ljubiše Pecelja u 72. minuti sa oko 15 metara golman Zlomislić je skrenuo u korner. Zlomislić je u 81. minuti izboksovao loptu ispred Mahmutovića.

Zeničani su u 83. minuti prvo pogodili prečku, a u nastavku akcije Grahovac je proigrao Mahmutovića, koji je sa oko tri metra šutirao glavom i donio vodstvo Čeliku od 1:0.

Mahmutović je u sudijskom vremenu, nakon što je Zlomislić odbranio šut Ševkije Resića, ponovo iz blizine ubacio loptu u mrežu za konačnih 2:0.  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Mahmutović: Puno mi znače golovi na Bilinom polju

Božičić: Čelik je veliki klub, nemamo se koga bojati

Arslan: Vraćam se u Tursku, ali ponosan sam što sam bio u Zenici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana