Sport     | 05.10.2019. 18:04 |

Bez golova u sudaru Zrinjskog i Sarajeva

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 5. listopada (FENA) - U susretu 12. kola nogometne Premijer lige BiH Zrinjski i Sarajevo odigrali su bez golova 0:0 u utakmici u kojoj su gosti zadnju trećinu odigrali s igračem manje.

U prvom poluvremenu domaći nogometaši imali su veći dio vremena loptu u svom posjedu, ali kao i u većem dijelu sezone nedostajalo je pravih rješenja u posljednjoj trećini terena.

U tom razdoblju igre Zrinjski je stvorio nekoliko poluprilika, međutim najveću šansu prvog poluvremena imali su gosti. U 26. minuti Mersudin Ahmetović odlično je šutirao s 20-ak metara i pogodio vratnicu domaćeg gola.

„Plemići“ su podigli tempo igre početkom drugog poluvremena. U 50. minuti Barbarić je iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

U jeku napada Zrinjskog, u 65. minuti Sarajevo je ostalo s igračem manje, nakon što je isključen Anel Hebibović zbog nečega što je rekao sucu.

Uslijedili su još žešći napadi domaće momčadi, a možda i najbolju priliku za Zrinjski zapucao je Ivan Lendrić u 75. minuti. Proigravanjem petom napadača Zrinjskog u priliku je gurnuo Miljan Govedarica, ali je Lendrićev šut sa sedam-osam metara otišao pored gola.

Nakon nepotpunog 12. kola na vrhu ljestvice Premijer lige BiH nalaze se Sarajevo i Tuzla City s 25 bodova. Željezničar je treći s 24 i utakmicom manje, četvrti Radnik ima 21, a peti Zrinjski 20 bodova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu