Sport     | 06.10.2019. 17:41 |

Mladost DK ispustila vodstvo te samo remizirala protiv Veleža

FENA Vehid Begunić

DOBOJ KOD KAKNJA, 6. oktobra (FENA) – Mladost iz Doboja kod Kaknja u 12. kolu BHT Premijer lige remizirala je na svom terenu protiv  mostarskog Veleža rezultatom 2:2 (2:0).  

Mladost je nakon prvog poluvremena vodila s 2:0, ali je u finišu spašavala i uspjela spasiti makar bod. Domaći su u vodstvo stigli u momentima kada je terensku inicijativu imao Velež.

Nakon kornera u 15. minuti, loptu je na oko 20 metara od gostujućeg gola zahvatio te iz voleja šutirao Matthias Fanimo i pogodio za 1:0. Prethodno je golman Adnan Bobić bio odbranio dobar šut upravo Fanima te skrenuo loptu u korner, iz kojeg su domaćini i poveli.

Domaćini su na 2:0 povisili u 28. minuti, kada je precizan bio Amer Hiroš. Velež je u 38. minuti zaprijetio preko Ubirtana Brandaoa, čiji je šut golman Emil Velić skrenuo u korner. Velić je u korner skrenuo šut Brandaoa i u 41. minuti pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za Mladost.

Velež je golovima Brandaoa u finišu drugog poluvremena uspio poravnati. Brandao je smanjio u 84. minuti  na 2:1, a u 89. minuti postavio i konačnih 2:2.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu