Stranačke aktivnosti     | 07.10.2019. 12:03 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Pandurević: Sa ovakvim pravilima izborni proces je demokratski koliko i u Sjevernoj Koreji

„Bez novog Izbornog zakona nema ni demokratskih uslova za provođenje izbora i vraćanja povjerenja građana u izborni proces i treba dobro razmisliti da li je pod ovim uslovima uopšte moguće održati lokalne izbore“ – istakla je Aleksandra Pandurević, visoki funkcioner SDS komentarišući inicijativu za izmjenu Izbornog zakona BiH.

Aleksandra Pandurević je kazala da su promjene Izbornog zakona preduslov da bi lokalni izbori bili odraz volje birača a ne brojača glasova, pritisaka, ucjena i zloupotrebe javnih resursa.

„No, tih promjena nema bez političke volje ključnih aktera SNSD-SDA-HDZ. NJima u suštini i odgovara blokada Parlamentarne skupštine jer znaju da bi deblokadom odmah bilo otvoreno pitanje Izbornog zakona, a njegovim promjenama u pitanje bi bio i doveden njihov izborni rezultat“ – kazala je Pandurević.

„Kada imate loš Izborni zakon, članove CIK-a sa isteklim mandatom, izborni proces je demokratski taman koliko i onaj u Sjevernoj Koreji“ – zaključila je Pandurević.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta