Kultura     | 07.10.2019. 13:44 |

'Šarena parada' za početak Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju 'Dajte nam šansu' zvanično je, programom 'Šarena parada' u centru grada, otvorilo Dječiju nedjelju u Kantonu Sarajevo.

Direktorica Udruženja 'Dajte nam šansu' Ines Kavalec kaže da u programu sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju i tipična djeca, a poruka je da različitosti postoje ali se djeca ne smiju dijeliti po bilo kojem osnovu.  

- Svakom djetetu treba dati pravo koje mu i pripada. Prepoznajte različitosti, živite s njima , uvažavajte ih - poručila je.

Program je dio Dječijeg festivala 'Hajde svijete budi dijete', nije takmičarskog karaktera, a do 11. oktobra bit će izvedene predstave za djecu i upriličena radionica lutkarstva. Za zatvaranje festivala planirana je dodjela i priznanja u Centru kulture i mladih.     

Cilj festivala je da, putem pozorišta za djecu i mlade uvede najmlađe generacije u teatarsku umjetnost s akcentom na pedagošku dimenziju programa promovirajući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugarima , obitelji, prirodi….

Pokrovitelj Festivala je Općina Centar, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Stari Grad.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dječija nedjelja u KS posvećena djeci koja boluju od malignih bolesti

Utvrđeni novčani iznosi koji će biti naplaćivani u FBiH za 'Dječiju nedjelju'

'Dajte nam šansu’ i ASA osiguranje zajedno za prihvatanje različitosti (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo