Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 14:14 |

Inspektori u HNŽ-u zatekli 13 neprijavljenih radnika i zapečatili četiri objekta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. listopada (FENA) - Prilikom 30 inspekcijskih nadzora koje su u petak na području Mostara, Jablanice, Konjica i Čapljine obavili inspektori Porezne uprave Federacije BiH Kantonalnog poreznog ureda Mostar, otkriveno je 13 neprijavljenih radnika te su zapečaćena četiri objekta.

U ovim aktivnostima, u kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i ostale uslužne djelatnosti, otkriveno je 13 neprijavljenih radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan objekt koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti "zapošljavanje neprijavljenih radnika", "neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja", "nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja" i "rada bez odobrenja nadležnog organa" zapečaćena su četiri objekta i u 18 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s izrečenim novčanim kaznama ukupnog iznosa od 65 200 maraka.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave Poreznoj upravi, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Porezni ured u Bihaću prodao zaplijenjenu imovinu za 107.080 KM

Porezna uprava FBiH - Na gradilištima otkriveno 120 radnika na crno

PUFBiH - Na području SBK u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 76.400 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'